Άρθρα

Το κράνος σώζει ζωές

κράνος
Φίλε μοτοσικλετιστή… Το ξέρω εγώ, το ξέρεις εσύ, το ξέρουμε όλοι μας. Το κράνος στη μοτοσυκλέτα, όπως και η ζώνη στο αυτοκίνητο, είναι κάτι σαν τις (ελληνίδες) μαμάδες. Λίγο άβολο, σου προκαλεί μερικές φορές ασφυξία (τρόπον τινά), αλλά το μόνο που θέλει από εσένα είναι το καλό σου.

Το κράνος φίλε μοτοσικλετιστή εκτός ότι είναι υποχρεωτικό από το νόμο (ΚΟΚ, άρθρο 12, παρ. 6 & 11), σου σώζει το κεφάλι σου από την πρόσκρουση στο κράσπεδο, που μπορεί να αποβεί μοιραία ακόμα και με ταχύτητα 5 χιλιόμετρων την ώρα. Και μην σου φαίνεται υπερβολικό, γιατί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πέσιμο σαν… πεζοί σε κακοτεχνία του πεζοδρομίου ή από γλίστρημα στο μπάνιο στο ίδιο τους το σπίτι. Πόσο μάλλον στο δρόμο με λάδια, κάδους σκουπιδιών, απρόσεκτους οδηγούς και περαστικούς και με κάποια ταχύτητα (ναι, ακόμα και 5 χιλιόμετρα).

Πως διαλέγουμε ένα κράνος

Ποιότητα κατασκευής:

Ένα κράνος είναι ασφαλές όταν έχει κατασκευαστεί εξωτερικά από fiberglass, carbonfiber και Kevlar ή κάποιο άλλο θερμοπλαστικό υλικό, όπως abs, polycarbonate. Ενώ εσωτερικά, πρέπει να είναι από πολυστερίνη.

Προδιαγραφές

Πρέπει να έχει περάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα πιστοποίησης και συγκεκριμένα το ECE 22-05, το οποίο είναι αποδεκτό σε περισσότερες από 50 χώρες.

Μέγεθος

Ούτε πολύ μεγάλο ώστε το κεφάλι να πλέει μέσα σε αυτό, ούτε πολύ σφικτό ώστε να προκαλεί κούραση όταν το φοράμε για πολύ ώρα.

Ημερομηνία λήξης

Κάτι που αγνοούν πολλοί. Τα κράνη έχουν ημερομηνία λήξης και αυτή είναι τα 5 έτη. Μετά το πέρας αυτού του χρόνου, η προστασία που παρέχεται μειώνεται δραματικά καθώς τα υλικά έχουν φθορές από τον πολυμερισμό τους.

Να θυμάσαι πάντα!

  • Κουμπώνουμε το κράνος
  • Δεν μας προσφέρει τίποτα να το φοράμε στον αγκώνα μας
  • Το μέτωπο του κράνους να είναι σε ευθεία με την οριογραμμή των φρυδιών μας
  • Το κράνος σώζει ζωές

Καλούς δρόμους!

Y.Γ. Και όμως το παρακάτω κράνος υπάρχει!

Ετικέτες

Σχετικά με τον συντάκτη

mm

Marketing Consultant | Ad Solutions | AdSol

Η συγγραφή περιεχομένου για ένα site και ένα κείμενο είναι ζήτημα εξαιρετικής σπουδαιότητας για την επιτυχία του. Το κείμενο πρέπει να περιλαμβάνει λέξεις-κλειδιά, να είναι ενδιαφέρον προς ανάγνωση και η μαγική λέξη για έναν κειμενογράφο είναι: Απλότητα.

Προσθέστε σχόλιο

Πάτησε εδώ για να σχολιάσεις

Φθηνές ασφάλειες

Φορτοταξί – Μικρομεταφορές

Κομμωτήριο σκύλων

Ελληνοβρετανικό νηπιαγωγείο

Μουσικό μεζεδοπωλείο

Μαθήματα μπουζουκιού

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Απολυμάνσεις – απεντομώσεις

Αποθηκεύσεις οικοσκευών

Κτήμα Γάμου

Μαθήματα αρχαίων Ελληνικών

Καθαρισμοί τζακιών

Νυφικά φορέματα