Άρθρα

Μπάνιο σκύλου πόσο συχνά; | Για ένα μυρωδάτο τετράποδο

Μπορεί εμείς ως άνθρωποι να λατρεύουμε ένα ζεστό (ή και πιο δροσερό) μπάνιο στη μέση ή το τέλος της ημέρας, για να βγάλουμε από πάνω μας την κούραση, το γραφείο και πιθανώς, τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιήσαμε, ωστόσο για τους μικρούς τετράποδους φίλους μας, δεν ισχύει πάντα αυτό.

Μπορεί μερικά ζεστά καλοκαίρια, ο μουσούδας μας να θέλει να τον μπουγελώσουμε λίγο με την μάνικα, ωστόσο η διαδικασία του προγραμματισμένου μπάνιου, με τις σαπουνάδες, το τρίψιμο και το στέγνωμα, ίσως να μην είναι και και ακριβώς… αγαπημένη του διαδικασία.

Και η ερώτηση παραμένει… Μπάνιο σκύλου πόσο συχνά;

http://dogsgrooming.gr/

Είναι μια ερώτηση, που η απάντηση της εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Παράγοντες όπως το περιβάλλον του σκύλου και το είδος του τριχώματος του.

Η πιο συνηθισμένη τακτική είναι να τα κάνουμε μπάνιο μια φορά το μήνα. Αν μιλήσουμε όμως για πιο ειδικές κατηγορίες, θα μπορούσαμε να πούμε πως σκύλοι με ένα λιπαρό τρίχωμα, όπως κυνηγόσκυλα, μπορεί να χρειάζονται μία φορά την εβδομάδα.

Ράτσες με κοντά μαλλιά, όπως λαγωνικά και Weimaraners, δεν χρειάζονται τόσο συχνά μπάνιο, αλλά ράτσες όπως golden retriever, θα πρέπει να λούζονται λιγότερο συχνά, έτσι ώστε να διατηρήσουν τα φυσικά έλαια του τριχωματός τους.

Σε σκυλιά με χοντρό τρίχωμα και παχύ, όπως Samoyeds, Malamutes, και άλλα Βόρειων φυλών – κάνουμε λιγότερα λουτρά αλλά πολλά βουρτσίσματα, ώστε να ξεφορτώνονται τις νεκρές τρίχες και να διανέμονται τα φυσικά έλαια που διατηρούν. Έτσι το δέρμα του σκύλου σας και η γούνα του θα παραμένουν υγιή.

Καλό είναι να αποφεύγονται τα συχνά λουσίματα από ό, τι πραγματικά είναι απαραίτητο, γιατί έτσι θα αφαιρεθούν τα φυσικά έλαια το τριχώματος, καθιστώντας το δέρμα και το τρίχωμα ξηρό και πιο επιρρεπές σε πιτυρίδα.

Σχετικά με τον συντάκτη

mm

Marketing Consultant | Ad Solutions | AdSol

Η συγγραφή περιεχομένου για ένα site και ένα κείμενο είναι ζήτημα εξαιρετικής σπουδαιότητας για την επιτυχία του. Το κείμενο πρέπει να περιλαμβάνει λέξεις-κλειδιά, να είναι ενδιαφέρον προς ανάγνωση και η μαγική λέξη για έναν κειμενογράφο είναι: Απλότητα.

Προσθέστε σχόλιο

Πάτησε εδώ για να σχολιάσεις

Φθηνές ασφάλειες

Φορτοταξί – Μικρομεταφορές

Κομμωτήριο σκύλων

Ελληνοβρετανικό νηπιαγωγείο

Μουσικό μεζεδοπωλείο

Μαθήματα μπουζουκιού

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Απολυμάνσεις – απεντομώσεις

Αποθηκεύσεις οικοσκευών

Κτήμα Γάμου

Μαθήματα αρχαίων Ελληνικών

Καθαρισμοί τζακιών

Νυφικά φορέματα