Άρθρα

Τσάι αποτοξίνωσης | Μια «αμβροσία» για το σώμα μας

Τσάι αποτοξίνωσης
Τσάι αποτοξίνωσης
Πολύς κόσμος παραπονιέται πως ενώ κοιμάται αρκετές ώρες, δεν έχει ενέργεια για την ημέρα που έχει μπροστά του. Αυτό ακολουθείται μερικές φορές και από προβλήματα στο δέρμα, πόνους και ενοχλήσεις σε διάφορα μέρη του σώματος, ενώ δεν μένει πίσω η δυσκολία στο χάσιμο βάρους και η χώνεψη.

Το καμπανάκι χτυπάει για αποτοξίνωση και η τροφή που είναι πρωτεύουσας σημασίας, είναι το τσάι αποτοξίνωσης.

Πολλοί πολιτισμοί ανά τους αιώνες και τον κόσμο, έστειναν την κουλτούρα τους πάνω στην αποτοξίνωση του σώματος, βαφτίζοντάς την μέσα από διαδικασίες χαλάρωσης και καθαρισμό της τροφής. Αποβάλλοντας τις τοξίνες από το σώμα και θρέφοντας το με τα κατάλληλα συστατικά, διασφαλίζει γενικότερα ευεξία και υγεία σε ανώτερο επίπεδο.

Πώς λειτουργεί το τσάι αποτοξίνωσης;

Τονώνει το συκώτι ώστε να οδηγήσει τις τοξίνες εκτός σώματος και διευκολύνει την καταστροφή των τοξινών μέσω του εντέρου, των νεφρών και του δέρματος. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ανατροφοδοτεί το σώμα με υγιεινά θρεπτικά συστατικά.

Το τσάι αποτοξίνωσης επίσης είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες κι εκτός από τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό, αποτελεί μία καλή εναλλακτική αν δεν είσαι λάτρης του νερού. Η ποικιλία είναι μεγάλη, με τις φυσικές γεύσεις να καλύπτουν τα διαφορετικά γούστα. Δεν είναι όμως μόνο η γεύση που μετράει αφού το τσάι βοτάνων είναι ένας καλός σύμμαχος ενάντια στο κρυολόγημα και συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.  Μιας και το τσάι αποτελεί μία ιδανική εναλλακτική αντί για καφέ, μπορείς να ξεκινήσεις αντικαθιστώντας τον απογευματινό σου καφέ με μία κούπα ζεστό τσάι. Οι επιλογές είναι πολλές και τα οφέλη ακόμα περισσότερα.

Το πράσινο τσάι είναι ο βασιλιάς της αποτοξίνωσης. Έρευνα της Αμερικανικής Κοινότητας Διατροφής έδειξε πως τα άτομα που κατανάλωναν πράσινο τσάι έχασαν περισσότερο λίπος από την κοιλιά σε σχέση με όσους έπιναν μόνο νερό. Διεγείρει τις καύσεις και την οξείδωση του λίπους. Μπορείτε να πιείτε έως και 4-5 κούπες την ημέρα.

Πόσο καιρό πρέπει να διαρκεί η αποτοξίνωση;

Η διάρκειά εξαρτάται από την ηλικία και το πόσο φορτωμένο είναι το σώμα με τοξίνες.

Όπως σε όλα τα πράγματα που έχουν να κάνουν με το σώμα, την τροφή και την υγεία μας, πάντα πριν κάθε μας απόφαση πρέπει να απευθυνθούμε και σε έναν επαγγελματία υγείας, ειδικά αν θελήσουμε το τσάι, να μην είναι απλά ένα ρόφημα στην υπάρχουσα διατροφή μας, αλλά το κύριο συστατικό της.

Σχετικά με τον συντάκτη

mm

Marketing Consultant | Ad Solutions | AdSol

Η συγγραφή περιεχομένου για ένα site και ένα κείμενο είναι ζήτημα εξαιρετικής σπουδαιότητας για την επιτυχία του. Το κείμενο πρέπει να περιλαμβάνει λέξεις-κλειδιά, να είναι ενδιαφέρον προς ανάγνωση και η μαγική λέξη για έναν κειμενογράφο είναι: Απλότητα.

Προσθέστε σχόλιο

Πάτησε εδώ για να σχολιάσεις

Φθηνές ασφάλειες

Φορτοταξί – Μικρομεταφορές

Κομμωτήριο σκύλων

Ελληνοβρετανικό νηπιαγωγείο

Μουσικό μεζεδοπωλείο

Μαθήματα μπουζουκιού

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Απολυμάνσεις – απεντομώσεις

Αποθηκεύσεις οικοσκευών

Κτήμα Γάμου

Μαθήματα αρχαίων Ελληνικών

Καθαρισμοί τζακιών

Νυφικά φορέματα